Senior Financieel Beleidsadviseur

Breda, Nederland
Solliciteer
330 dagen geleden Vast
Voltijd
€ 3000 - 4800 per maand
Categorie: Overheid
Branche: Financiële Diensten
Uren per week: 32 - 36
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 5 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Master's Degree
Periode: 24-12-2018 - 24-12-2018
Voor een gemeente in Noord Brabant ben ik per direct op zoek naar een fulltime

Senior financieel beleidsadviseur 36 uur

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het financieel beleid van de gemeente. Je begrijpt de P&C cyclus en weet als geen ander wat nodig is om deze binnen de gemeente uit te voeren. De rol van consulentschap is in ontwikkeling, je krijgt de ruimte om invulling te geven aan deze rol. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor en lever je samen met je collega's een bijdrage aan:

Kadernota, programmabegroting, bestuursrapportages en jaarstukken;

Budgetbeheer;

Financiële procesverbeteringen;

Adviseren van college, directie of medewerkers bij financiële vraagstukken;

Treasury;

Algemeen financieel beleid zoals activeren, waarderen, reserves en voorzieningen;

Vraagstukken op het terrein van BTW, VPB, BCF, IV3;

Kostenverdeling en tariefberekeningen heffingen;

Regiefunctionaris gemeentelijke belastingen;

Algemene uitkering gemeentefonds;

Deelname in projectgroepen

Als financieel beleidsmedewerker adviseer je het college, de directie en medewerkers gevraagd en ongevraagd over bijzonderheden, trends, ontwikkelingen op het eigen beleidsterrein en indien van toepassing, verwante beleidsterreinen en onderneemt hiertoe de benodigde actie.

Team Financiën van de Gemeente is volop in beweging en is recentelijk als zelforganiserend team van start gegaan, er zijn daarom voldoende kansen om bij te dragen aan deze vernieuwing en je kennis te verbreden.

Dit verwachten wij van je :

Je bent een gedreven en energieke teamspeler, die een duidelijke visie heeft over het optimaliseren van processen en procedures op het gebied van gemeentelijke financiën. Je hebt een opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond op het gebied van (overheids)financiën. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van financieel beleid bij een overheidsorganisatie. Je bent ondernemend, hebt gevoel voor de situatie, bent resultaatgericht, analytisch en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, wat je tot een stevige gesprekspartner maakt. Je bent in staat een netwerk op te bouwen en dit te benutten bij het uitvoeren van diverse projecten. Daarnaast handel je proactief, ben je meedenkend kritisch en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij